+32 486 39 95 91 sophie@safarisophie.com

Hi, welkom!

Fijn om je digitaal te ontmoeten & dankjewel voor je bezoek aan mijn website.

A little bit about me…

Ik ben Safari Sophie, een zonnige dertiger & Africa lover. Mensen beschrijven me als zeer gepassioneerd,  goedlachs, sprankelend & enthousiast als ik over ‘Mijn Afrika’ babbel.

Op mijn eerste reis naar Afrika doorkruiste ik Kenia & Tanzania met een overland truck (een grote omgebouwde vrachtwagen die dienst doet al toeristische bus). Startend in de broeierige drukte van Nairobi en eindigend op de exotische stranden van Zanzibar. Alleen de naam van dit eiland, doet me terug wegdromen & verlangen naar parelwitte zandstranden, wuivende palmbomen en een alle tinten blauwe oceaan. Alle magnifieke game drives en de prachtige dieren tussenin de reis, doen mijn hart nog steeds sneller kloppen.

Tijdens die eerste reis naar Kenia & Tanzania was ik betoverd en is mijn love affair met het mooiste continent ter wereld ontstaan. Er is zo veel te ontdekken en te verkennen in dit wondermooie wilde continent. Jaren later staan er nog zoveel andere landen & regio’s op mijn reiswensenlijstje.

Afrika omarmde me, verwarmde me en laat me nooit meer los.

Ik probeer mijn gevoel voor Afrika zo goed mogelijk te beschrijven, maar kan het niet beter doen dan Suzanne Evans met haar prachtige quote: ‘I hope you have an experience that alters the course of your life because, after Africa, nothing has ever been the same.’ Ik kan het alleen maar beamen. Reizen door en in Afrika is transformatief en maakt me altijd op één of andere manier tot een ander mens.

De kleuren, de schoonheid, de ruimte, de vrijheid, de stilte, de wilde en kalme natuur, het trage leven, de onverwachte ontmoetingen zowel met locals als tijdens het dieren spotten op safari’s, de zonsopgangen en zonsondergangen met een fantastisch mooi kleurenpalet in de lucht overweldigen me. De wijze hartelijke vriendelijke locals, met hun grote Colgate smiles, de warme knuffels van mensen die ik net ontmoette. De geluiden, de uitzichten, de smaken, …. Afrika zet mijn zintuigen op scherp. Afrika laat mijn soul shinen. De jouwe zeker ook!

Herinneringen & verhalen verzamelen over dit hartverwarmende continent is wat ik het liefste doe.

Ik deel ontzettend graag mijn liefde voor Afrika met jou. Afrika inspireert me elke keer opnieuw. Ik hoop jou te inspireren met mijn Afrika verhalen & reizen.

Now it’s time to fly solo & work on my personal passion projects.

 

Creating & hosting ‘Soul Safari Retreats’ & designing tailor-made journeys & beautiful travel experiences in my beloved Africa for YOU!

 

 

Op professioneel vlak heb ik voor meer dan 15 jaar gewerkt in de hospitality & tourism business. Wereldwijde reizen stelde ik samen, ik begeleidde & gidste reizigers, runde reiswinkels & leidde teams, gaf les aan toerismestudenten. Ik leefde & werkte een tijdje in Zuid-Afrika. Een onvergetelijke ervaring die ik voor altijd zal koesteren.

It’s time to fly solo now. Ik werk met veel gedrevenheid aan mijn eigen passieprojecten. Het creëren & begeleiden van ‘Soul Safari Retreats’

(female luxury group tours) & het designen van gepersonaliseerde reizen & fantastische belevenissen in mijn geliefde Afrika. Allemaal voor JOU!

Ik geloof dat alle reizen starten met een droom en eindigen met een hart vol warme herinneringen & unieke verhalen. Mijn doel is om die verhalen heel uniek te maken voor jou. Key words voor mij zijn: zeer hoge standaarden in persoonlijke service, passie, ervaring, kennis & oog voor detail.

 

Safari Sophie is proud member van Travel Experts, een Belgische reisorganisatie met een netwerk aan zelfstandige reisagenten gespecialiseerd in bepaalde niches. Ik ben travel designer op zelfstandige basis, specialiseer me op Afrika en kan achter de schermen rekenen op alle nodige administratieve en logistieke ondersteuning van een professioneel team met jarenlange ervaring in het toerisme. Ik sta garant voor persoonlijk advies op maat, waar en wanneer jij het wenst, onweerstaanbare reisvoorwaarden en 100% zekerheid. Travel Experts is lid van Garantiefonds Reizen en heeft een eigen waarborgfonds. Zo is er bescherming tegen een mogelijke faling van partners. Jouw reis zal altijd doorgaan of terugbetaald worden. Sit back & relax. Jij kan genieten van een zorgeloze en stressvrije safari!

With safari love,
Sophie