+32 486 39 95 91 sophie@safarisophie.com

CREATING & HOSTING ‘SOUL SAFARI RETREATS’ & DESIGNING TAILOR-MADE JOURNEYS & BEAUTIFUL TRAVEL EXPERIENCES IN MY BELOVED AFRICA
FOR YOU!

SWEET WORDS

Namibië was mijn eerste ervaring met het Afrikaanse continent en het is zonder twijfel de mooiste reis die ik ooit maakte. Het is absoluut magisch om zo dichtbij de wilde dieren te kunnen komen in hun natuurlijke habitat. De uitgestrektheid en de kleuren van de Namibische woestijn, staan voor altijd in mijn geheugen gegrift. Op vele momenten tijdens je reis in Namibië zal het lijken alsof je alleen bent op de wereld, maar je bent altijd omgeven door de prachtige natuur. Sophie is zonder twijfel de meest fantastische persoon om als reispartner mee te nemen op je rondreizen door het Afrikaanse continent. Ze heeft een ongelofelijke passie voor Afrika en haar inwoners, en ze is steeds bereid deze passie te delen met haar reisgenoten. Ze is een ware kenner en vertaalt jouw wensen in een mooi reisvoorstel.

Katrien

Self drive Namibië, 2020

De woorden die ik het meest gebruikte waren ‘wauw’, ‘dees is Afrika’, ‘geweldig’. Ik heb echt genoten van dit stuk Afrika, een ongekende parel wordt een bemind kleinood. Lieve Sophie, super gedaan! Ik schrijf me in voor een vervolgtrip. Is het Namibië, is het Kenia, is het 2022 of 2023, we’ll see. Veel succes & tot ziens! 

Katleen

Soul Safari Retreat Kenia, 2021

Tijdens onze reis naar Namibië vielen we van de ene verbazing in de andere. Niet enkel het landschap, de dieren en de mensen waren magnifiek, maar ook de waanzinnige accommodaties die Sophie voor ons had uitgekozen kwamen recht “uit de boekskes”. Vooral ons verblijf in Doro Nawas sprong eruit: het voelde als het echte Namibië, een oase midden in de woestijn. Het bush diner en de ontmoeting met wilde olifanten waren de hoogtepunten. Dat Sophie met haar onuitputtelijke kennis van Afrika je enkel naar de crème de la crème stuurt was meteen duidelijk. Voor onze volgende reizen hebben we een blindelings vertrouwen in haar! Merci voor deze once-in-a-lifetime experience.

Nina & Senne

Self drive Namibië, 2018

Sophie had met haar passie & liefde voor Afrika onze roadtrip in Zuid-Afrika samengesteld. Een mooie, afwisselende route en toplogementen (zoals Tshukudu Bush Lodge in Pilanesberg & Cornerway House in Plettenberg Bay). We zijn volledig geïnformeerd vertrokken. Sophie adviseerde ons in detail waar halt te houden, welke must sees & must do’s zeker niet mochten ontbreken op onze roadtrip,  de beste restaurants etc. Sophie deelt met plezier al haar kennis en eigen ervaringen. Mocht je een Afrikareis overwegen … check zeker Safari Sophie!

Leen & Luc

Roadtrip Zuid-afrika 2019

Lieve Sophie, allereerst bedankt! Bedankt voor deze ongelooflijke mooie & hartverwarmende reis. Ik heb me als laatste ingeschreven en heb er geen seconde spijt van gehad. Alle dingen die ik kon beleven, zijn beleefd. Weeral reisverhalen bij in mijn rugzak die ik nooit zal vergeten. Bedankt om zo gepassioneerd te zijn en te vertellen over Afrika. Ik kon met alle vragen bij je terecht, zowel de praktische als de culturele. Je eigen reisverhalen delen was heel inspirerend. Ik heb je niet gezien als ‘de reisleidster’, maar heb je leren kennen als de mooie persoon die je bent. Ik hoop oprecht dat ik door nog meer te reizen ook zo’n reizen kan begeleiden zoals jij, want je doet het top! Asante sana Sophie. May we meet again! 

Sofie

Soul Safari Retreat Kenia, 2021

Sophie, dankjewel om mij Afrika te laten ontdekken. Het afwisselend programma maakt dat alle mogelijke indrukken er zijn van dit mooie continent. Ik vond het geweldig om deel te nemen aan je Soul Safari Retreat. De begeleiding doorheen de reis was fantastisch en maakt dat ik niet teveel moest nadenken over alle praktische dingen. Asante sana voor de onvergetelijke reis en tot de volgende keer!

Lieve

Soul Safari Retreat Kenia, 2021

Zuid-Afrika stond al jarenlang als nummer 1 op ons lijstje van favoriete reisbestemmingen, daarom leek dit ons de ideale huwelijksreis. We wilden zoveel mogelijk highlights doen op korte tijd zodat we er zeker alles uit konden halen. Sophie heeft een bangelijke route samengesteld en ervoor gezorgd dat we meer hebben gezien en gedaan dan we hadden gehoopt. De accommodaties waren stuk voor stuk pareltjes (vooral Botlierskop waar we voor onze glamping tent een privé zwembadje hadden, echt oh my god!!), échte honeymoon settings voor aanvaardbare prijzen én die je zelf via het internet niet kan vinden. Al zeker niet de waanzinnige restaurantjes en extra tips & tricks die Sophie ons gegeven heeft. We hebben geluncht tussen de wijngaarden, gedineerd met zicht op een familie neushoorns met baby’tje, gezwommen tussen de nemo’s, haaien en dolfijnen, gekajakt met pinguins, gedanst ‘swazi-style’, een safari te paard, … Heel veel dingen waar we zelf niet hadden opgekomen. Zuid-Afrika is een échte honeymoon bestemming en het is Sophie die er een droomreis van heeft gemaakt. Next stop, Mozambique!!!

Nathalie & Ash

Honeymoon Zuid-Afrika, 2019

Lieve Sophie, dankjewel voor de geweldige reis en ervaring. Het was onvergetelijk. Een prachtig concept met een fantastische gastvrouw. De afwisseling van het prachtige Kenia is geweldig. Van de bush en wildlife naar de rust & zen van de kust. Het lekkere eten & drinken was top! Je koos voor ons prachtige accommodaties, met als hoogtepunt Watamu Treehouse 🙂 De afwisseling van activiteiten vond ik ideaal. Mengen van de kamers ook zeer fijn. Dankjewel ook voor jouw gastvrijheid en je excellente begeleiding. Je doet dat super goed! Ik ben super blij dat ik erbij was. Thanks! 

Katrien

Soul Safari Retreat Kenia, 2021

Door corona en de lockdown gevangen en dromend om er eens tussenuit te kunnen, even een frisse blik te werpen op mijn zaak en de toekomst, vroeg ik advies aan Sophie. Waarom ga je niet naar Kenia? Ontdek de kust, het eiland Lamu en pik toch iets van safari mee in Nairobi National Park en Hell’s Gate. Zo gezegd zo gedaan en wederom WAUW! Uiteraard altijd zalig als ik een safari kan doen en dieren kan spotten, maar ook de kustlijn – met Watamu als mijn favoriet – was een parel! Met Lamu als nog onaangeroerd speciaal en must see eiland, weg van alles, omgeven door de zee en levend op het ritme van de getijden. Met dan te eindigen aan Hell’s Gate en Lake Navaisha als kers op de taart. Bedankt om me alweer een stuk van prachtig Afrika te leren kennen en jouw liefde voor Kenia en zeker Lamu door te geven. Bedankt voor al jouw tips en dankzij jou gaat onze eerste retreat ook in Kenia door, zodat ook ik mijn ontdekte liefde voor dit land kan doorgeven.

Lynn

Business trip Kenia, 2021, Bezielster van Atelier PUUUR, Pilates & Onthaastbuddy

De reis was onvergetelijk, mooie dingen gezien, nieuwe vriendschappen gemaakt, mezelf beter leren kennen. Veel plezier gehad, gelachen en geweend. Weer een stukje van Kenia gezien dat toch weer anders is dan wat ik al had gezien. In groep reizen is een aparte ervaring. Het eten was super lekker, vers en van een goede kwaliteit, super veggie food. Gidsen/chauffeurs waren top, super tof en passend bij de groep. Sophie is een goede hulp bij vragen en regelen van stuff, is altijd bereid om te helpen en heeft een goede kennis van Afrika. De locatie van de lodges was fantastisch. Iedere lodge had telkens weer ‘iets’ speciaal om het super te maken! Algemeen: topervaring, onvergetelijk, leuk! 

Petra

Soul Safari Retreat Kenia, 2021

Prachtige lodges, geweldige gidsen, Afrika in een notendop, van elk moment genoten, perfecte service van Sophie, attent is een understatement, topactiviteiten in Watamu Treehouse, lekker en veel eten! 

Kim

Soul Safari Retreat Kenia, 2021

Na ons eerste bezoek aan Sophie, waren we direct verkocht en wisten we … Wij gaan op reis naar Zuid-Afrika! Met zoveel passie en enthousiasme werden verschillende mogelijkheden en ‘must sees’ voorgesteld. Maar ook luisterde Sophie naar onze wensen, zodat zij een reis op maat kon voorstellen. Eenmaal aangekomen, kwamen we van het ene fantastische moment in het andere magische verblijf terecht. WAUW! Een 3-daagse safari zal ons voor altijd bijblijven. Toegekomen in een prachtige lodge ’57 Waterberg konden wij onze ogen blijven uitkijken. Met verschillende safaritochten op de agenda, was vroeg opstaan geen probleem. Een unieke ervaring, een echte aanrader! Na een rondreis van een paar dagen, passeerden we het levendige Kaapstad, de mooie wijngaarden van Stellenbosch & Franschhoek met lekkere wijnen. Super leuk dat we van Sophie ook haar persoonlijke favorieten doorkregen en zij ons toffe plekjes om eens te passeren aanraadde. Uiteindelijk kwamen we in ons verblijf waar we al lang naar uitkeken; Emily Moon River Lodge. Een prachtige domein waar je kan genieten van een fenomenaal uitzicht.
Een FAN – TAS – TISCHE afsluiter van een prachtige reis die helemaal op ons lijf geschreven was. We genieten nog steeds na van deze mooie reis en kunnen alleen maar aanraden om deze door Sophie op te laten maken. Je zal er geen spijt van hebben, integendeel!

Daphne & Dieter

Roadtrip Zuid-Afrika 2019

Dees was Afrika!!! Bedankt om ons op zo’n korte tijd zo veel van Kenia te laten ontdekken. Ik heb zo veel beleefd dat ik er vaak stil van werd. Amboseli NP was voor mij het absolute hoogtepunt, maar eigenlijk heb ik van elk detail van deze reis genoten! Lekker gegeten, prachtige lodges, veel beestjes, vriendelijke locals, …. Veel succes met je volgende Soul Safari Retreats en je zal me zeker nog horen voor mijn volgende reizen. Asante sana! 

Shauni

Soul Safari Retreat Kenia, 2021

Sophie was onze travel designer voor onze roadtrip van 3 weken door het wondermooie Zuid-Afrika. Sophie had een zeer gepersonaliseerde self drive uitgestippeld specifiek naar onze interesses en budget. Maar dat was nog niet alles, we hadden het idee gekregen op een intieme manier te trouwen in Afrika. Sophie heeft ons speciaal verzoek dan ook nog helemaal gepland in de reis, van het regelen van de fotograaf, make-up tot en met de locatie heeft ze allemaal geregeld op zeer korte tijd. We zijn haar uitermate dankbaar, want ons huwelijk op safari was echt onvergetelijk en uniek. We verbleven in Phelwana Game Lodge in Hoedspruit vlak naast Kruger National Park, een idyllische locatie, waar we zeker nog eens naartoe gaan. Behalve dit hoogtepunt, heeft Sophie ook nog de meeste van onze andere excursies geregeld, van wijnproeven en safaris tot ‘s morgens vroeg de ontwakende stokstaartjes opwachten. Als je Afrika wilt verkennen zonder zorgen, laat je dan inspireren door Safari Sophie!

Jessica & Joeri

Self drive & bush wedding Zuid-Afrika, 2018

Dankjewel om ons mee te nemen op jouw Soul Safari baby’tje. Deze 10 dagen zijn helaas voorbij gevlogen. Ik heb alvast 100% genoten en reis sowieso als een rijkere lady terug naar huis. Ik heb prachtige, lieve dames leren kennen & Afrika op een intens mooie manier opnieuw kunnen beleven! Hakuna matata! 

Griet

Soul Safari Retreat Kenia, 2021

Sophieke, tof mieke! Je kwam in mijn leven, heel onverwacht, wie had dit ooit gedacht. Jij deed me soms zweven van geluk, zo dikwijls dacht ik mijn dag kan niet meer stuk. Lieve Sophie, ik zou me schamen moest ik iets negatiefs zeggen. Dankzij mijn toch al een beetje ervaringen in het leven, kan ik alleen maar zeggen dat je een voorbeeld kan zijn voor velen. Echt Sophie zo jong, maar ik heb het al dikwijls gezegd … Je hebt zoveel wijsheid in je. Jij bent ook altijd heel dankbaar voor alles. Vrouwke diep respect! Sophie, ik meen het uit ‘t diepst van mijn hartje; dit was voor mij … zo op 10 dagen tijd!!! De mooiste reis! Het was voor mij nu zeer emotioneel, en jij begreep dat enorm. Deze reis vergeet ik nooit. Dromen komen dan soms toch uit? Sophie, je was een voorbeeld voor mij … lief … behulpzaam … en altijd de voetjes op de grond. Ik kan nog veel vertellen wat zo leuk was aan jou, maar hoop weer eens dat op een andere plaats te doen. Kei kei kei hard bedankt! 

Betty

Soul Safari Retreat Kenia, 2021