+32 486 39 95 91 sophie@safarisophie.com
Safari Sophie Soul Safari Retreat Namibia-3

extraordinary namibia

Vrijdag 8 november – maandag 18 novembeR 2024

Zinderende leegtes, onmetelijke weidse landschappen en oogstrelende natuurpracht; dat is Namibië. Reis mee naar wonderland Namibië, waar je ziel weer kan ademen.

Dag 1 – Vrijdag 8 november 2024:

Welkom in Wonderland Namibia!

SOUL SAFARI RETREAT Namibia day 1

Vandaag arriveer je op Hosea Kutako International Airport in Windhoek. Welkom in Wonderland Namibië! Welkom op de Soul Safari Retreat ‘Extraordinary of Buitengewoon Namibia’! Na een warme begroeting op de luchthaven vertrekken we met onze jeep naar Voigtland Guesthouse, onze home sweet home voor de eerste overnachting. Maak kennis met de Soul Safari ladies tijdens de high tea met de most famous giraffes of Namibia: Sophie, Gustav en Shorty. We genieten van deze gezellige guesthouse, een lekker verfrissende duik in het zwembad en een lekker hartig huisbereid diner.  

Dag 2 – zaterdag 9 november 2024:

Wild things make our hearts sing

 

NAMIBIA Soul Safari Retreat-

Vandaag vertrekken we noordwaarts met onze jeep naar Okonjima Nature Reserve. We installeren ons in de ‘Classic View Rooms’ van Okonjima Plains Camp, zoals de naam van de kamers al doet vermoeden kunnen we genieten van schitterende uitzichten op de grasvlakten die de thuis zijn van dierlijke grazers. Oryxen, zebra’s, giraffen, dik disk, gnoes & impala’s zijn loyale bezoekers. We genieten van de welkomstlunch en vertrekken daarna voor een eerste fantastisch safari avontuur in de Afrikaanse bush op zoek naar luipaarden! De natuur biedt geen garanties, zelfs niet in Okonjima, maar de kans om hier luipaarden te spotten is uitzonderlijk groot. We sluiten de dag af met een lekkere apéro tijdens een adembenemende zonsondergang. We keren terug naar de lodge, frissen ons op en genieten van een heerlijk diner in ‘The Barn’. Spot je mee de nachtelijke bezoekers aan de waterpoel?

Dag 3 – zondag 10 november 2024:

Hit the road for the wild

SOUL SAFARI RETREAT Namibia day 3

Wanneer de opkomende zon de hemel schildert in strepen van roze -en citrus kleuren, nemen wij plaats in onze jeep voor een ontmoeting met cheetahs in hun habitat. Een waanzinnige ervaring! Daarna bezoeken we het AfriCat Visitor Centre en leren meer over het behoud en het dierenwelzijn van grote carnivoren en bedreigde katachtigen in Namibië, alsook over de vele rescue & release programma’s die de stichting runt en ondersteunt. In de laatste 17 jaar heeft AfriCat meer dan 1000 roofdieren gered en meer dan 85% zijn ook weer vrijgelaten in het wild. Na een bijzondere ochtend genieten we van een brunch in de lodge. We frissen ons op, zetten onze koffers in de jeep en reizen verder richting Etosha National Park. Een weetje: Okonjima betekent in het Herero, ‘plaats van de bavianen’. Wedden dat de luipaarden en cheetahs een onvergetelijke indruk hebben gemaakt, veel meer dan de ondeugende baboons. In de namiddag arriveren we in Etosha Safari Lodge, gesitueerd aan de zuidkant van het nationale park. De lodge is de plek om de deuren te openen naar het mysterie en de magie van Etosha, ‘Place of Legends’. We logeren in gezellige chalets die liefdevol geïntegreerd zijn in de natuur. Lekker lunchen en dan is het tijd voor JOU! Heerlijk ontspannen en de prachtige omgeving in je opnemen bij het zwembad of op je terrasje met uitzicht op de savanne. Afspraak voor een sundowner uitkijkend op de waterbron waar regelmatig neushoorns worden gezien. Een sundowner? Dit woord moet je zeker onthouden voor je op Soul Safari Retreat vertrekt. Een frisse gin tonic, wijntje of biertje nuttigen met lekkere hapjes en een adembenemende zonsondergang bewonderen samen met de Soul Safari Ladies. We warmen ons op bij het kampvuur en nemen de volgende dag door voor nog meer safari avonturen in Etosha National Park. We smullen van een uitgebreid diner en maken ons klaar voor de nacht. Nighty night!

 

 

Dag 4 – maandag 11 november 2024:

Fascinerend wild in Etosha National Park

DAG 4_ Ultieme vrijheid & absolute stilte

Vroeg uit de veren vandaag en snel ontbijten om op ontdekking te gaan in het meest wildrijke park van Namibië. Er is geen park dat vergeleken kan worden met Etosha National Park. Het wit grijze stof van de Etosha zoutpan verspreidt zich in het park en geeft Etosha een speciaal karakter. Wist je dat de zoutpan de grootste van Afrika is en dat Etosha vanuit de ruimte te zien is. Het park telt 114 soorten zoogdieren en 3440 verschillende vogelsoorten. In de witte eindeloos ogende vlakte lijkt niets te kunnen overleven, maar niets is minder waar. Tientallen dieren komen samen drinken aan de waterpoelen en dit zorgt voor prachtige safari momenten. Zebra’s, giraffen en olifanten, neushoorns en leeuwen, impalas en oryxen, hyena’s en honey badgers allemaal bij eenzelfde waterplaats, JA dit is Etosha! Pinch yourself, picture perfect moments! We picknicken bij Okaukuejo restcamp en de bijzondere waterplaats waar kuddes olifanten hun dorst komen lessen. Na een dag vol safari avonturen arriveren we net voor zonsondergang terug bij Etosha Safari Lodge. Trakteer jezelf op een apertiefje, geniet van een verfrissende douche en van een heerlijk diner.  Sweet safari dreams!

 


Dag 5 – dinsdag 12 november 2024:

Ultieme vrijheid en absolute stilte

NAMIBIA Soul Safari Retreat-3

Na het ontbijt reizen we off the beaten track naar Damaraland! We zetten onze route verder en doorkruisen ruw terrein om in de vroege voormiddag Grootberg Lodge, onze thuis voor de volgende twee nachten, te bereiken. Onderweg genieten we van wildlife sightings en nemen de uitgestrektheid van het landschap in ons op. Je zal je precies op de maan voelen… Ook nemen we een inkijk in het leven van de Himba’s, een trots semi-nomadisch volk dat erin slaagt zicht zo weinig mogelijk aan te passen aan de Westerse beschaving en één van de laatste nomadische stammen is in Afrika. Dompel je onder in hun levenswijze die zo ver weg staat van de onze. Vrouwen met hun okerrode huid en haren stijf van het geitenvet laten je hun dorp zien. De Himba vrouwen smeren zichzelf; ter bescherming tegen de zon in met een mengsel van geitenvet, oker en kruiden. Dit geeft hun huid de zo typerende roodbruine kleur. Installeer je daarna in je chalet, verfris je in de pool with a view, nip van een koud drankje en voel de ultieme vrijheid en absolute stilte. In de late namiddag vertrekken we op sundowner drive. We genieten van het machtige kleurenspel tijdens een sundowner, wanneer de zon langzaam achter de horizon verdwijnt en Damaraland in prachtige gouden, rode en roze tinten wordt gekleurd. Het warme ‘safari magician team’ van Grootberg Lodge zorgt voor een perfect verblijf. We worden getrakteerd op lekker eten en drinken in het meest fantastische decor. Damaraland wordt gekenmerkt door prachtige tafelbergen, indrukwekkende reusachtige rotsformaties en bizar uitziende vegetatie. Het landschap is gevormd door erosie en wind, water en geologische krachten die glooiende heuvels, duinen, grindvlaktes en rivierterassen hebben gevormd. De schoonheid en sereniteit van Damaraland zal je sowieso belonen en verbazen. Word stil van de weidse fenomenale landschappen. Het begrip ‘wilderness’ komt helemaal tot zijn recht. Jouw ‘wildste’ verwachtingen worden vannacht overtroffen.

Dag 6 – woensdag 13 november 2024:

Op zoek naar eenzame Woestijnolifanten

NAMIBIA Soul Safari Retreat-4

Vandaag verkennen we bijzonder ruig, ruw en rustig Damaraland per  jeep en met een ervaren spoorzoeker. We vertrekken in de vroege ochtend op avontuur voor een nature drive doorheen de fascinerende landschappen op zoek naar unieke dieren die zich hebben aangepast aan het dorre en droge woestijnlandschap. We spotten giraffen, oryxen, springbokken, struisvogels… en de zeer zeldzame woestijnolifanten. We tracken hun sporen en volgen hen tijdens een spannende safari. Safari momenten die je voor altijd zullen bijblijven! Tijdens onze woestijnolifanten tracking stelt onze gids een tafeltje op in het midden van de bush en genieten we van een lekkere picknick. Geniet van YOU time bij terugkeer in Grootberg Lodge! Na een dag vol spannende wildlife ontmoetingen dineren we onder een schitterende sterrenhemel. Slaapwel!

Dag 7 – donderdag 14 november 2024:

Van eindeloze lege landschappen naar de wilde Atlantische Oceaan

NAMIBIA Soul Safari Retreat-5

Vandaag rijden we helemaal door Damaraland om de koele kust van de Atlantische Oceaan te bereiken. We maken een tussenstop in Twyfelfontein om de eeuwenoude rotstekeningen en gravures van de San (Bosjesmannen) te ontdekken. Onderweg treffen we self service stalletjes aan voor de verkoop van edelstenen en mineralen die de regio rond de Brandberg, de hoogste berg van Namibië, rijk is. Himba & Herero families verkopen eveneens hun souvenirs in stalletjes langs de weg. De ideale manier om nog beter kennis te maken met deze bijzondere culturen. Zoals de Himba’s hebben ook de Herero een nomadische achtergrond. Het enige verschil tussen beide culturen is dat de Herero zijn aangepast aan de wensen van de Duitse kolonisten meer dan 100 jaar geleden. De Herero dames zijn gevraagd zich te kleden in een Victoriaanse kledingstijl. De ‘speciale’ hoeden op hun hoofd verwijzen naar de horens van het vee. De stijl van de jurken wordt nog steeds van generatie op generatie doorgegeven. Onderweg genieten we van een lichte lunch in Cactus & Coffee Tea Garden. Nabij het stadje Henties Bay gaan we verder zuidwaarts om de roestende restanten van het Zeila scheepswrak te bekijken. Het scheepswrak is nu de thuis van neerstrijkende aalscholvers en andere zeevogels. De combinatie van dichte mist, onberekenbare stromingen en een woelige oceaan zorgden ervoor dat veel schepen schipbreuk leden. Een onheilspellende herinnering aan waarom dit stuk strand bekend staat als de Skeleton Coast, schepen die als figuurlijke skeletten uit de zee of de zandduinen omhoog steken. We komen in de late namiddag toe in het kustplaatsje Swakopmund, genesteld tussen de woestijn en de oceaan. Swakopmund ademt door haar koloniale architectuur met vakwerkhuizen een typisch Duitse sfeer uit. Swakopmund is leuk om in te vertoeven na dagen in de afgelegen maar oogverblindende natuur van Damaraland. We checken in in boetiekhotel The Delight. Je zal verrast worden door de attente accenten in de mooie gedecoreerde kamers. Dineren doen we in het beste restaurant van Swakopmund, The Tug. Fine dining in een boot met uitzichten op de oceaan, yummy (sea)food & drinks gesitueerd aan de jetty van Swakop. Een smakelijke avond gewenst!

Dag 8 – vrijdag 15 november 2024:

Adventure capital Swakopmund

 

NAMIBIA Soul Safari Retreat-6

Na het ontbijt rijden we naar het havenstadje Walvis Bay. We cruisen over de asfaltweg met links van ons hoge duinen en wuivende  palmbomen en rechts van ons de mistige Atlantische Oceaan. We passeren de lagune van Walvis Bay en de zoutmijnen van Pelican Point. Foto’s kan je onderweg maken van poserende roze flamingo’s, grote groepen pelikanen en andere zeevogels. Eenmaal op het strand liggen de kajaks klaar voor een plezierige kajaktocht op zee. We gaan op zoek naar vrolijk spelende zeeleeuwen en bewonderen hun grappige acrobatische kunstjes. Uit nieuwsgierigheid komen ze vaak tot vlakbij je kajak. We spenderen twee uur op het water en genieten dan van een dubbel lekker ontbijtje met broodjes, koffie en thee. Na het kajakken worden we opgehaald voor een sensationele 4X4 jeeptocht in Sandwich Harbor. We rijden doorheen het unieke landschap van gigantische zandduinen die uitlopen in de oceaan. The desert meets the ocean! Geniet van de vele waanzinnige uitzichtspunten, beklim of ren van de hoge duinen, zie een jakhals over het strand draven of bewonder een springende dolfijn net voor de kust. De excursie voert ons langs de typische fauna en flora van het gebied.  Dieren die manieren hebben ontwikkeld om zich aan de woestijn aan te passen zijn onder andere de zadeljakhals, de mistkever, de dansende spin (‘witte dame van de Namib’), de gouden mol, de palmato gekko, de springbok, de oryx, de bruine hyena en de struisvogel. De Nara-plant is endemisch in de centrale Namib-woestijn en heeft zich goed aangepast aan de woestijn: zijn wortel kan meer dan 15 m de grond in reiken om waterbronnen te bereiken.  Onze gids zoekt een prachtige plek uit op de top van een hoge duin of op het strand en serveert een selectie van oesters en hapjes met bubbels, bieren en koele drankjes. In de late namiddag keren we terug naar Swakopmund. Relax in The Delight. We frissen ons op en vertrekken naar Kücki’s Pub voor een gezellige avond. Kucki’s Pub staat bekend om zijn uitgebreide menukaart met hartige Duitse gerechten, verse zeevruchten en verrukkelijke grillgerechten. Voor ieders wat wils! Zin in een apfelstrudel als dessert, geen probleem om er hier eentje te bestellen. In het vloeiend Duits zal je worden bediend.

Dag 9 – zaterdag 16 november 2024:

Oldtimers & appeltaart in de namibische zee van zand 

 

 

SOUL SAFARI RETREAT Namibia day 9

Na een lekker ontbijt zeggen we The Delight gedag en nemen we plaats in onze jeep. De rit van Swakopmund naar Sossusvlei is een unieke route die door de Namib woestijn kronkelt. We houden fotostops bij twee highlights. De eerste is bij het bord van de Tropic of Cancer, de Steenbokskeerking. Vervolgens zetten we onze roadtrip verder naar fotostop nummer twee, het tofste tankstation van Namibië met fotogenieke oldtimers en appeltaart in Solitaire. Lunchen doen we hier. Dead Valley Lodge, onze uitvalsbasis voor de volgende twee nachten. De lodge is gelegen tegen een prachtige achtergrond van ruige bergen en uitgestrekte zandvlaktes. Eindeloze duinen vista’s staan ons op te wachten. Een landschap dat al een miljoen jaar onveranderd is. Geniet van rollende dansende majestueuze duinen in prachtige terracotta kleuren die reiken tot een strakblauwe hemel. Namibië is een woestijn wonderland! Installeer je in je desert suite, open de grote ramen met een eindeloos uitzicht op een onmogelijk mooi woestijnlandschap. Verfris je in het zwembad, neem een verkoelende douche, geniet van je terras met wonderlijke uitzichten of als je liever je benen strekt voor een korte wandeling, the time is yours! Hef het glas op het einde van een schitterende dag en geniet van een verrukkelijk diner. Staar naar de nachthemel met duizenden glinsterende sterren. Nighty night!

Dag 10 – zondag 17 november 2024:

op safari in sossuvlei & deadvlei

 

NAMIBIA Soul Safari Retreat-7

Vandaag word je vroeg gewekt. Net voor zonsopgang starten we met het verkennen van de oudste woestijn ter wereld. Magische momenten ervaar je wanneer het zachte licht de duinen kleurt en de schaduwen hun vormen en hun rondingen werpen op de duinenzee. De zon -en schaduwkant lijken twee aparte werelden te vertegenwoordigen. We leren meer over het ontstaan van de Namib Desert en de ontelbare fascinerende wezens en planten die zich hebben aangepast om in deze barre omgeving te overleven. De wind creëert de hoogste zandduinen, waarvan enkele meer dan 350 meter boven de woestijn uitsteken en daartoe behoren tot de hoogste ter wereld. Geniet van de sound of silence, de warme windgolven en de verbluffende schoonheid van de woestijn. Leeg en eindeloos. Oud en avontuurlijk. Beklim Dune 45, de meest gefotografeerde duin ter wereld omwille van de zeer specifieke vorm. De duin ligt 45 kilometer van de Sesriem toegangspoort en weerspiegelt de pracht van de Namib Desert. We bezoeken Deadvlei en de verborgen en rauwe schoonheid van silhouetten van dode bomen. Een surrealistisch, impressionant en desolaat landschap tegen de warm oranje zandduinen. Ook de droge, gescheurde aarde is fascinerend om te zien. We ontdekken de Namib woestijn die ‘grote open vlakte’ betekent naar hartelust en genieten van een ontspannen picknick ontbijtje in de schaduw van een kameeldoornboom. In de namiddag arriveren we terug in onze lodge voor de lunch. Geniet van YOU time in de lodge en van een betoverende zonsondergang met alle roze, oranje en gouden tinten. Afrika verwarmt je hart en de eenvoud van de natuur zal je emotioneren. Laat het diner je smaken! De Namib Desert is één van de donkerste plekken op de aarde, met vrijwel geen luchtvervuiling. Bewonder de verschillende sterrenstelsels en de Melkweg met je blote oog. Geniet van een heerlijk nachtelijke stilte die fluistert in je oor en besef dat de natuur je nederig maakt.

Dag 11 – Maandag 18 november 2024:

Tot ziens land van contrasten en schoonheid

 

SOUL SAFARI RETREAT Namibia day 9

Na zinderende leegtes, onmetelijke weidse landschappen en oogstrelende natuurpracht in de Namibische woestijn zetten we koers naar Windhoek. We doorkruisen de Great Escarpment en het pittoreske Khomas Hochland. Bij aankomst in Windhoek genieten we van een afscheidslunch in Joe’s Beerhouse. Extraordinary of buitengewoon Namibia, de Soul Safari Retreat komt tot haar einde. Een levensverrijkende unieke en authentieke safari die een diepe indruk zal nalaten. Safari chic: wildlife spektakel gecombineerd met een overdonderende schoonheid aan diverse landschappen en pareltjes van safari lodges. Voor fotografie fanaten is Namibië the place to be. Een fantastisch decor van licht & kleuren, zon & zand, adembenemende landschappen en een weelde aan dieren. Relax, ontspan, adem diep in en uit & laad jezelf op in buitengewoon mooi Namibië. Soms voel je je op de maan, anders weer op mars. Het land van contrasten en schoonheid om sprakeloos van te worden! Namibië zal je hart veroveren en je ziel betoveren.

trip details

inclusief

10 overnachtingen in een gedeelde tweepersoonskamer met twee aparte bedden

Ik geloof dat een kamer delen net extra vriendschap creëert. Dit werkt prima & ik zorg voor fijne richtlijnen.

1 nacht in Voigtland Guesthouse, Windhoek

1 nacht in Okonjima Plains Camp, Okonjima Nature Reserve

2 nachten in Etosha Safari Lodge, nabij Etosha National Park

2 nachten in Grootberg Lodge, Damaraland

2 nachten in The Delight, Swakopmund

2 nachten in Dead Valley Lodge, Sesriem

Aankomst & vertrek transfers

9 ontbijten, 10 lunches en 9 diners

Water aan boord van onze jeep

Excursies en activiteiten zoals beschreven: High tea met giraffen, Leopard & Cheetah Tracking en bezoek aan AfriCat, full day game drive in Etosha National Park, bezoek aan een Himba Village, Sunset Drive met sundowner op Grootberg plateau, Desert Elephant Tracking, bezoek rock art in Twyfelfontein, kajaktocht in Walvis Bay, 4×4 Sandwich Harbour Tour, Sunrise Desert Drive

Alle parkgelden & conservations fees

De transfers worden uitgevoerd door Safari Sophie in een 4X4 Landcruiser.

Safari Sophie als jouw gastvrouw, Afrika liefhebber & enthousiasteling vóór, tijdens en na de Soul Safari Retreat 

Uitgebreid infopakket bij reservatie met onder andere achtergrondinformatie over Namibië, tips & tricks, interessante weetjes & een gedetailleerde paklijst.

Whatsapp groep om contact te houden

E-meet up, digitale ontmoeting vóór vertrek om kennis te maken met de Soul Safari Tribe + pre departure meeting

Geprint reisschema & programma bij aankomst

Safari Sophie’s Signature Do-Good Goodie Bag, gemaakt & gevuld met lokale liefde van duurzame merken

EXCLUSIEF

Internationale vluchten van & naar Windhoek Hosea Kutako International Airport

Internationaal reispaspoort

Annulatie -en reisbijstandsverzekering (reisbijstandsverzekering verplicht!)

Medicatie, en/of vaccinatie (graag je huisarts of Instituut voor Tropische Geneeskunde contacteren voor gepast advies)

Alle warme & koude dranken: koffie, thee, waters, soft & alcoholische dranken (uitgezonderd welkomstdrankjes, dranken tijdens het ontbijt en sundowners)

Souvenirs

Persoonlijke uitgaven

Fooien voor gidsen/chauffeurs (naar eigen waardering)

Optionele niet vermelde activiteiten (balloon safari & scenic flight Namib Desert)

Diensten niet-beschreven in het reisprogramma

Belangrijk om te noteren: Reizen naar en in Afrika vereist een flexibele attitude & een open geest. Het reisprogramma, de keuze in logies en activiteiten heb ik zo gedetailleerd mogelijk samengesteld, maar kan zowel vóór aanvang of ter plaatse gewijzigd worden naargelang de situatie en beschikbaarheden.

prijs en betalingscondities

3777 per persoon

30% voorschot om je plaatsje te bevestigen

Openstaand bedrag te betalen 6 weken vóór vertrek

I  W A N T  T O  J O I N, W H A T ’ S  N E X T ?

Bel of stuur een berichtje naar Safari Sophie via whatsapp op 0032 486 39 95 91 of druk onderaan de knop en stuur een mailtje om een discovery call in te plannen.

Ik krijg graag een idee wie me vergezelt op Soul Safari Retreat. We hebben een toffe babbel. Ik check of ik tegemoet kom aan jouw reiswensen en we wandelen samen door het Soul Safari Retreat programma & alle details om te bekijken of de Soul Safari Retreat de juiste ervaring voor jou is. Ik assisteer je graag bij de reservatie van een vliegticket en een reisverzekering.

Wanneer je ‘Yes Africa, here I come’ zegt & super enthousiast bent om deel te nemen aan de Soul Safari Retreat, bezorg ik je een reisovereenkomst en voorschotfactuur met de betalingsmodaliteiten.

De reisovereenkomst mag vervolgens digitaal worden getekend. Ik voeg je graag toe tot de Soul Safari Retreats whatsapp groep om info uit te wisselen & contact te houden.

Plaatsen zijn beperkt (maximaal 6 plekjes beschikbaar) en zijn op basis van first-come first-serve.

Ik organiseer 1 maand vóór vertrek een e-meet up. Een digitale pre departure meeting om kennis te maken met de Soul Safari Ladies & gedetailleerd in te zoemen op de reisroute, het reisprogramma, de reisformaliteiten en de gezondheidsvoorschriften. We sluiten af met een Q&A om volledig geïnformeerd en zonder zorgen op Soul Safari Retreat te vertrekken. Safari Sophie always at your service!

You say yes to africa?
E-mail now to apply & secure your spot:

EXPLORE

Safari Design

Soul Safari Retreats:
Morrocan Magic
Soulful South Africa
Wild & Wonderfull Kenya
Extraordinary Namibia

Past Soul Safari Retreats:
Magical Kenya

BE Africa, Soul Safaris close to home

Soul Stories

ABOUT

About Safari Sophie
Sweet Words
Terms of Service
Terms of Service
Privacy Policy

Follow us!

copyright © 2022 Safari Sophie

webdesign Studio wabi sabi